БЕЗГРИЖНА БРЕМЕНОСТ

БЕЗГРИЖНА БРЕМЕНОСТ

Школа за едукација на трудници

На 11.07.2023 (вторник) во 18:00 часот Био Сејв во соработка со прва приватна болница Ре-Медика ќе одржи предавање во рамки на програмата Безгрижна бременост.

Предавач ќе биде Д-р Зоран Јовановски, гинеколог-акушер.

Темата на предавањето е "Прееклампсија". Прееклампсијата е состојба која се јавува исклучиво во текот на бременоста кај жената и се манифестира со покачување на крвниот притисок за време на бременоста или непосредно по породувањето.

Со оглед на тоа што ова заболување е релативно често, односно се јавува кај 2-8% од сите бремености, многу е важно за самата трудница да знае доколку ја има оваа состјба, бидејќи кај многу мал дел од жените може да прерасне во посериозно заболувaње.

Д-р Зоран Јовановски

Д-р Зоран Јовановски

гинеколог-акушер

Предавањето ќе се одржи во просториите на Ре-Медика на 11.07.2023 година со почеток во 18:00 часот.

Присуството на предавањето е бесплатно. Бројот на места е строго ограничен.

Доколку сакате да присуствувате на настанот, потребно е да испратите е-мејл порака на нашата мејл адреса info@biosave.mk. Во мејлот наведете го Вашето име и презиме, Вашата е-мејл адреса и контакт телефон. Ќе добиете повратен мејл во кој ќе Ви потврдиме дека Вашето место е резервирано.

Sign In